Morda mislite, da italijansko govorijo le v Italiji, a mednarodne statistike kažejo, da je italijanščina jezik, ki se ga učijo povsod po svetu, v nekaterih držav je po priljubljenosti celo takoj za angleščino. Poglejmo, zakaj:

  1. Ker je jezik, ki ga uporablja gospodarstvo

Izdelke »Made in Italy« zasledimo povsod po svetu in v različnih panogah, od prehrambne industrije do oblikovanja in avtomobilske industrije. Ne smemo pozabiti, da je italijanščina izredno pomembna v turistični panogi.

  1. Ker ima pomembno vlogo v turizmu

Znanje italijanščine vam bo prišlo prav tako v vlogi turista kot v vlogi turističnega ponudnika. Italija je s turističnega vidika najbolj obiskana dežela in ima številne znamenitosti, ki veljajo za najpomembnejše in najlepše na svetu. Gotovo se tudi sami velikokrat odpravite tja. Po drugi strani pa so italijanski turisti najbolj številni obiskovalci Slovenije, zato je znanje italijanščine, če delate v turizmu, ključnega pomena.

  1. Ker vam znanje italijanščine lahko pomaga do boljše izobrazbe

Italija ima veliko odličnih univerz in mednarodno priznanih raziskovalnih centrov. Navsezadnje, je bila prva univerza v Evropi ustanovljena prav v Italiji, in sicer v mestu Bologna.

  1. Ker je italijanščina jezik kulture

Italiji rečejo tudi muzej na odprtem. Italijanska umetnost, literatura, filmi, glasba, arhitektura … predstavljajo verjetno največji delež v svetovni zakladnici kulture. Če osvojite italijanski jezik, se boste lahko približali italijanski kulturi na drugačen način in jo spoznali v izvirniku. In še, italijanščina izhaja iz latinščine in ima veliko skupnega z nekaterimi najbolj pomembnimi tujimi jeziki kot so angleščina, španščina in francoščina. Če znate italijansko, boste lahko prepoznali tudi veliko besed v naštetih jezikih, predvsem v španščini.

  1. Ker je v Italiji »dolce vita«

In to lahko z znanjem italijanščine bolj pristno doživite. Ritem življenja, italijansko gostoljubnost, kulinarično izkušnjo …

tečaj italijanščine

Nauči se italijanščina z Raffaellom referent Univerze Dante Alighieri (Kalabrija) v Sloveniji:

PROGRAMI

 VPISNI LIST

UVRSTITVENI TEST

 KONTAKT

Jezikovni tečaji od jezikovne šole MojMaestro so usklajeni z Evropskimi jezikovnimi okvirji in Evropsko Priporočilno Lestvico jezikovnih nivojev.

Kratek povzetek lestvice:

A1 - Naredili ste prvi korak in spregovorili v tujem jeziku.
A2 - Sposobni ste sporazumevanja v enostavnih vsakodnevnih situacijah.
B1 - Samostojno se izražate v vsakodnevnih situacijah.
B2 - Dosegli ste višjo raven sporazumevanja, vaše znanje je dobro.
C1 - Odlično obvladate jezik.
C2 - Dosegli ste najvišjo evropsko raven in se približali nivoju znanja naravnih govorcev.

Oglejte si popolno Evropsko priporočilno lestvico in ocenite svojo stopnjo znanja.

 

Pridružite se naši skupini MojMaestro na Facebooku!