Velikokrat se za učenje tujega jezika ne odločimo zaradi tega, ker bi nam bil jezik všeč, temveč zato, ker nam odpira nove priložnost in možnosti. Zakaj je dobro znati nemško?

  1. Ker izboljšuje zaposlitvene možnosti

Nemčija je za Slovenijo na področju blagovne menjave najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica, saj blagovna menjava z Nemčijo vsako leto predstavlja okoli 20% celotne slovenske blagovne menjave s svetom. Če ste kdaj pregledovali zaposlitvene oglase, ste gotovo opazili, da je v številnih oglasih znanje nemškega pogoj za prijavo, v veliki večini oglasov pa obvladovanje tega jezika pomeni prednost pri izbiri kandidata. Poleg tega lahko zanimiva delovna mesta najdete na nemško govorečih območjih.

  1. Ker je najbolj razširjen materin jezik v Evropi

Nemški jezik kot svoj materni jezik govori približno100 milijonov ljudi v Evropi, po celem svetu pa nemško govori več kot 120 milijonov ljudi.

  1. Ker ima pomembno vlogo v turizmu

Turisti iz nemško govorečih držav so po prihodih in prenočitvah že vrsto let najbolj številni turisti v Sloveniji. Nemci so delovni, a se znajo tudi zabavati in zelo radi potujejo. Leta 2007 so Nemci porabili 91 milijard evrov za mednarodna potovanja in izlete in postavili svetovni rekord z vidika tovrstne porabe na prebivalca. Če delate ali želite delati v turističnem sektorju, je znanje nemščine velika prednost, če ne že nujnost.

  1. Ker razširja možnosti študija

Veliko odličnih in svetovno priznanih univerz in šol se nahaja v nemško govorečih deželah. Znanje nemščine bo razširilo vaše meje in vam omogočilo študij, ki ga morda v Sloveniji ne izvajamo.

  1. Ker je jezik kulture

Beethoven, Mozart, Goethe, Nietsche e Freud je le nekaj imen, ki so prispevali v svetovno kulturno zakladnico. Z znanjem nemškega jezika boste lahko v izvirnem jeziku spoznali nemško literaturo, kinematografijo, umetnost in glasbo. Prav tako pa boste lahko spremljali nemško govoreče radijske in televizijske postaje, ki jih preko satelita sprejemamo tudi v Sloveniji in so najštevilčnejše v Evropi.

tečaj nemščine

Nauči se nemščine z naravnim govorcem iz Nemčije ali Avstrije.

PROGRAMI

 VPISNI LIST

UVRSTITVENI TEST

 KONTAKT

Jezikovni tečaji so usklajeni z Evropskimi jezikovnimi okvirji in Evropsko Priporočilno Lestvico jezikovnih nivojev.

Kratek povzetek lestvice:

A1 - Naredili ste prvi korak in spregovorili v tujem jeziku.
A2 - Sposobni ste sporazumevanja v enostavnih vsakodnevnih situacijah.
B1 - Samostojno se izražate v vsakodnevnih situacijah.
B2 - Dosegli ste višjo raven sporazumevanja, vaše znanje je dobro.
C1 - Odlično obvladate jezik.
C2 - Dosegli ste najvišjo evropsko raven in se približali nivoju znanja naravnih govorcev.

Oglejte si popolno Evropsko priporočilno lestvico in ocenite svojo stopnjo znanja.

Pridružite se naši skupini MojMaestro na Facebooku!

Vpisni list